bubbles-najaar2021.reismee.nl

Peso da Régua en Pinhao

Donderdag 21 oktober 2021:Vanuit Braga via een mooie bergroute naar Peso da Régua in de Dourovallei gereden.

Een mooie gemeentelijke camperplaats aan de rivier de Douro is voor 24 uur ons stekje. Melden bij de bar van het gemeentelijk zwembad en bij gebruik elektra 3 euro betalen, dat zijn de voorwaarden om op deze plek te mogen verblijven. Vanmiddag de trein naar Pinhao genomen, (het station ligt vlakbij de camperplaats) Pinhao is een dorpje in de Dourovallei met een prachtig treinstationnetje en veel wijnhuizen. Het was een mooie treinrit langs de Douro, met zicht op de druivenvelden op de hellingen, vooral mooi omdat de bladeren hun herfstkleuren hebben.

Het stationnetje in Pinhao is wel mooi om te zien met taferelen op meerdere tegeltjes. Taferelen op tegeltjes zijn er heel veel te zien in Portugal.

In Pinhao lag een cruiseschip en waren 2 bussen met toeristen, maar eigenlijk leek het dorpje verlaten.

We hebben door het dorpje en langs het water gewandeld en vervolgens op een terras gezeten. Daar kwamen we een stel Zwitsers tegen die een kleine tour door Portugal maakten. Zij logeerden ergens in een hotel en waren met dezelfde trein als wij naar Pinhao gereisd. We zijn samen weer teruggereisd naar Peso da Regua. Met Bubbles gewandeld en toen die eten had zijn we zelf op zoek gegaan naar eten.

Het restaurant waar we terecht kwamen was griezelig efficiënt georganiseerd. Elk personeelslid had een “oortje” voor communicatie en ieder had duidelijk een taak. We hebben er heerlijk gegeten, en de menuprijs was alleszins acceptabel, maar ruim 7 euro voor een glas wijn vonden we wel overdreven duur.